U ružičastim vinima i ružičastoj atmosferi moći ćete uživati  21. i 22. svibnja u Laubi.

U Laubi je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 9. Pink Day – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju) GREEN IN PINK by Romerquelle / službena voda festivala. Festival se ove godine po prvi puta održava tijekom čak dva dana:  u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022.  u prekrasnoj Laubi – kući za ljude i umjetnost.

U opuštenoj atmosferi uz Bottega prosecco započelo je ružičasto druženje s medijima i predstavljen program i noviteti festivala. Nakon službenog dijela koji je također protekao spontano uz dobru atmosferu prisutnih novinara, urednika te dijela WOWica, na kraju se uživalo uz fine zalogaje i Kutjevo rose!

Cijenjenim medijima obratila se osnivačica i direktorica festivala Sanja Muzaferija. Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja, najavila je i veliku novost – Pink Mixology, priču u okviru koje će posjetitelji moći kušati i ružičaste ginove, tonic watere i koktele!

Uz kušanje vina, kao i uvijek na Pink Dayu – nude se edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology. 

#IjaSamDomaćica

Predstavljena je i kampanja #IjaSamDomaćica sponzora i partnera Pink Daya te se medijima obratila i Marina Knežević, direktorica službe marketinga Kraša. Riječ je o društveno odgovornom projektu  kojem je cilj da u društvu osvijesti da žene u svakom poslu, pa tako i enologij, vinarstvu, maslinarstvu, novinarstvu, odvjetništvu, menadžerstvu (…nastavite niz), uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Važno je podsjetiti da je posao domaćice itekako zahtjevan i složen, a da u našem društvu ima puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.

Partneri i pokrovitelji festivala

PINK DAY je sretan da među svoje partnere ubraja Premium Visa Card, DS Automobiles i  Romerquelle, koji je poseban pokrovitelj festivala ekstra djevičanskog maslinovog ulja Green in Pink.

Festival prijatelj ovaj puta je VAPT, a Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH. Na konferenciji se medijima obratila izaslanica ministrice poljoprivrede, gospođa Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivreno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište. Izrazila je zadovoljstvo da PINK DAY festival radi na promidžbi vinogradarstva i maslinarstva.

PINK DAY će i ove godine ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim. Veselimo se i After Partyju u suradnji s Laubom, koji će se odvijati na otvorenom. Nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati počinje glazbeni program i ponuda ružičastih pića.

Vjerujemo da je sve ovo dovoljan razlog da se 21. i 22. svibnja navratite u Laubu i obojite svoj dan ružičastom bojom!

Fotografije: Rene Karaman i Mario Drausnik

Raspored radionica

SUBOTA 21.05.2022.
13.00 – 14.00
Masterclass  „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa
Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

15.00 – 16.00
Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Hrvatske“
Voditelj:  Edi Družetić

17.00 – 18.00
Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch
Voditeljica: Natali Borić

NEDJELJA 22.05.2022.
11.00 – 12.00 sati
„Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede
Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr.

PINK DAY info za radionice i ostale upite  možete pratiti na webu: https://pinkdayzagreb.com/
ili direktno na mail; zrinka.belinic@zevent.hr ili mobitel 091 3400 974

Kao i na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/PINK-DAY-166888780125529/

Instagram: https://www.instagram.com/pinkdayzg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)