Tema hrane, bilo kao načina prehrane, životnog stila, lijeka ili dijete, dosegla je titulu trenda i postaje jedna od top tema kako u svakodnevnoj komunikaciji, tako i na svim dostupnim medijima danas.

Dugi niz godina, odnos prema hrani i prehrambene navike, jedna je i od mojih ključnih životnih tema, a moj profesionalni preokret prema biorezonanci, pomogao mi je u prožimanju dviju mojih strasti, a to su ljubav prema uravnoteženom zdravlju putem prehrane te pomoć i rad s ljudima koji su me oduvijek ispunjavali.

Nije se teško pogubiti u vrstama i načinima prehrane, a da ne govorimo o savjetima kojima smo doslovno bombardirani i često idemo po principu “pokušaja i pogrešaka“ jer isprobavamo najbolji izbor baš za nas osobno koji vrlo često ispadne nezadovoljavajući i lako se obeshrabriti pa nastaviti po starom.

Hrana kao moda ili statusni simbol

Minimalno jednom godišnje, nameće nam se neka nova revolucija u prehrani; sirova prehrana, ketogena dijeta, paleo, veganska, bezglutenska itd… Detoksikacije i postovi (susprezanje) od hrane, opet su priča za sebe.

Po svemu dostupnom i navedenom, hrana postaje poput mode i statusnog simbola i ako nisi na nekoj određenoj vrsti prehrane ili čišćenju organizma, gotovo ispada da zanemaruješ svoje vlastito zdravlje.

Pitanje koje mene zanima i s kojim se najviše bavim je široki i cjeloviti pristup kompletnom organizmu kojemu je individualizirana prehrana i intolerancija jedan od ključnih faktora ka uravnoteženom zdravlju.

Biorezonanca u funkciji prehrane

Metodom biorezonance moguće je dobiti uvid u kompletno zdravstveno stanje, vitaminsko- mineralni status, eventualni upalni proces u organizmu (prisutstvo mikroorganizama) kao i intoleranciju na neograničeni broj prehrambenih namjernica, alergena, lijekova i dodataka prehrani. To je nježna i neinvazivna metoda, a rezultate, recepte i savjete dobivate odmah na prvom susretu.

Koja i kakva prehrana će određenoj osobi biti preporučena ovisi o nizu faktora u trenutku testiranja. Osobi u alergijskoj reakciji, upalnom procesu i sl. rezultati će se znatno razlikovati u odnosu na osobu stabilnog zdravstvenog statusa. Intolerancija se mijenja kako se mijenja naše stanje i opterećenost raznim faktorima.

Znači, bilo kakvi procesi detoksikacije, moraju biti ciljani i pod kontrolom. Prehrana se mijenja s dobi, s intenzitetom fizičke aktivnosti i mora težiti uravnoteženom zdravlju u individualiziranom smislu riječi gdje se uzima u obzir kompletno fizičko i psihičko stanje osobe.

Često mi se ljudi obrćaju govoreći: „Ma, strah me doći na testiranje….sigurno će mi ispasti sve što volim i čega se neću moći odreći pa bolje da i ne dođem“.

Ritam promjena

Naravno da je potrebno učiniti neku promjenu i pomak, da bi se zaista nešto promijenilo, ali ritam promjena mora biti prilagođen svakome koliko je moguće u tom trenutku, a da ne predstavlja dodatni stres. Uvijek se trudimo naći adekvatnu zamjenu svemu što eliminiramo iz prehrane i to potkrepljujemo receptima i motivacijom za pripremu i nabavu hrane.

Ne govorimo o ekstremnim dijetama, već vas potičemo stvaranju dugoročnog životnog stila prilagođenog upravo vama.

Naravno, sve to vrijedi ukoliko nije riječ o teškim i ozbiljnim oboljenjima. Tada je pristup radikalniji.

Odnos prema hrani i nutriciji također je od velike važnosti što uključuje i psihološki aspekt. Da li ste se ikada pitali šta vama hrana i priprema hrane predstavlja? Utjeha, egzistencija, disciplina, ovisnost, hobi, lijek, zadovoljstvo ili nužno zlo?

Testom intolerancije saznati ćete koje su to namjernice s kojima se metabolizam muči i teško razgrađuje, što vam oduzima energiju, što vašu probavu ometa, te koju hranu treba izbjegavati, a koju uključiti kako bi što više dobrobiti za vaš organizam pridonjeli.

Jednom kada znate što konzumirati, a što izbjegavati, tada se slobodno možete „igrati“ nizom prehrana, dijeta i tipova prehrambenog načina življenja, ali ćete svaki od njih prilagoditi sebi upravo znajući šta od ponuđenog reducirati, a šta konzumirati.

Uživajte u raznolikosti!

Osluškujući svoje tijelo, nakon nekog vremena moći ćete i sami točno znati kada je nečega previše, a kada premalo i kako se adekvatno prilagođavati svakoj promjeni koja u životu nastupa, a da ne moramo svaki puta kretati od početka gubeći snagu i motivaciju.

Nije cilj odricanje i „oduzimanje“, već davanje sebi onoga što našem tijelo treba da bi nas dugoročno održavalo zdravima i zadovoljnima.

Okrenite se pristupu ishrani koji će vas ispunjavati, energizirati i uveseljavati bez brojanja kalorija i grižnje savjesti, a mi smo tu da vas pravilno usmjerimo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)