festival pjenušaca i jagoda

Uoči svjetskog dana vina koje se obilježava 25. svibnja u Jaski se priprema Festival Pjenušaca & Jagoda. Održat će se  22. i 23. svibnja 2021. u dvorištima vinarija poznatih jaskanskih proizvođača pjenušaca: R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac&Bajda.

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području, na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Uz dugu vinogradarsku tradiciju i osobite ekološke uvjete, u podneblju gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, proizvode se posebna i nadaleko prepoznatljiva vina. Ovaj Festival je prilika da se i sami u to uvjerite!

Dolazak uz najavu

Vinarije će biti otvorene u subotu i u nedjelju, od 10 sati do 21 sati. Dolazak je potrebno najaviti vlasnicima odabrane vinarije. U vinariji ćete imati priliku kušati pjenušce i jagode po promotivnoj cijeni od 20 kuna. Obavezno je poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Ovaj Festival je prilika da u svibanjskom vikendu kušate najbolja pjenušava vina i otkrite tajne jaskanskih podruma, i to od samih vinara. Organizatori će se svakako potruditi da sudionike na određenim punktovima dočekaju s dodatnim ugodnim iznenađenjima, a posebice za one koji prvi puta dolaze na Plešivicu.

Slijedeći vikend upoznajte jaskanske pjenušce i vinare!

Podsjetimo se kako je jaskanska turistička zajednica 2019. godine za Festival Jagoda & Pjenušaca primila nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost, inventivnost manifestacije koja na podlozi proizvodnje vrhunskih pjenušavih vina svojim sadržajem doprinosi unaprjeđenju turističke ponude destinacije.

Festival pjenušaca & jagoda

Kontakti za rezervaciju:

Rezervirani termini: subota i nedjelja od 10h do 12h, od 17h do 21h.

Posjetitelji se primaju do 18 sati!

  • HOTEL PRINCESS, Cvetković 85 b, T: 01 4653 400, E: princess@princess.hr, www.princes.hr

U slučaju izvanrednih događaja i utjecaja više sile – vremenskih neprilika ili sličnih nepogoda koje mogu spriječiti održavanje manifestacije u navedenom terminu, organizatori zadržavaju pravo prvo odgode, a na kraju i otkazivanja manifestacije (zadnja moguća opcija).

U slučaju epidemiološki nepovoljne situacije I promjene radnog vremena ugostiteljskih objekata organizatori će u cilju zaštite zdravlja svih sudionika promijeniti termin održavanja manifestacije o čemu će svi sudionici biti pravovremeno obaviješteni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)