Francuska šampanjska kuća Moët & Chandon najavljuje globalnu suradnju sa svjetski poznatom modnom dizajnericom Yoon Ahn, koja je kreirala limited edition bocu Moët Impérial, a sve u svrhu humanitarnog cilja.

Tko je Yoon Ahn?

Urbana i kreativna, kakva doista i je modna dizajnerica Yoon prepoznata je od šampanjske kuće Moët & Chandon. Yoon Ahn je osnivačica i kreativna direktorica brenda AMBUSH poznatog po modnim inovacijama, kreativnosti i jasnoj viziji novog doba.

Modnoj zvijezdi u usponu među novom generacijom inovativnih dizajnera ponuđena je suradnja od strane ove velike šampanjske kuće kako bi unijeli modernu viziju i senzibilitet u kreiranju limited edition boce AMBUSH. Uz obostrano poštivanje tradicije i veliku želju da se suvremeno stvaralaštvo stavi u službu očuvanja prirode.

Redizajn Moët Impériala

Ova suradnja posebna je i po tome što je prvi put u 152 godine prepoznatljiva ikonska boca Moët Impérial nastala 1869. godine redizajnirana. Upravo to uspjelo je Yoon koja  je redizajnirala i minimalističkom estetikom promijenila prepoznatljivu zlatnu boju vrata boce u duboku nijansu crne. Kao kontrast dodala je novu utisnutu etiketu u bijeloj boji.

Moët & Chandon x AMBUSH limited edition boca sadrži Moët Impérial. Legendarni šampanjac stvoren 1869. godine utjelovljuje jedinstveni stil ove šampanjske kuće. Karakterističan je po intenzivnoj voćnosti i elegantnoj zrelosti. Moët & Chandon Impérial Brut odražava bogatstvo i raznolikost područja vinograda u regiji Champagna, a time i  harmoničan blend tri sorte grožđa: crnog pinota, pinot meuniera i chardonnaya.

Humanitarni cilj suradnje

Yoon ističe kako je prilikom posjeta Epernayu u Francuskoj jasno vidjela svu ljepotu i odanost prirodi. Odanost “terroiru” i njezinom očuvanju koje promiče ova velika šampanjska kuća. Upravo to bilo je inspiracija Yoon za suradnju i dogovor s “World Land Trust”. To je Međunarodna dobrotvorna organizacija koja štiti biološki najugroženija prirodna staništa na svijetu. Ona pruža i trajnu zaštitu divljih životinja. Upravo toj organizaciji će se donirati dio dobiti od prodaje Moët Impérial limited edition AMBUSH. Ovom hvale vrijednom suradnjom pomoći će se očuvanju prirode i bioraznolikosti rezervata Canandé u ekvadorskoj šumi Chocó. Tužna je ćinjenica da je ovo područje ugroženije čak i od amazonske prašume.

Moët Impérial limited edition AMBUSH dostupan je u MIVA Galerija vinotekama  i web shopu www.miva.com.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)