Već se sedmu godinu zaredom pokazuje da je koncept pozivnog vinskog festivala upravo ono što je nedostajalo bujajućoj vinskoj sceni.

Nakon četiri uvodna dana i 24 rasprodane vinske  radionice, uslijedilo je veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting. Dva dana druženja, kušanja, prokušanih i dobro poznatih etiketa i ponekog iznenađenja o kojem se još mjesecima poslije priča.

Uz red vrhunskih radionica prije samog festivala i uz ‘’velikog brata’’, Vinart Grand Tasting (Lauba 04. I 05.03.) Vinart ekipa organizirala je ove godine eksluzivno kušanje Vinart Petit Tasting (03.03.) – kušanje arhivskih vina neprocijenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke. Organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je najopznatija novinarka britanskog magazine Decanter, Caroline Gilby.

Sedmo izdanje manifestacije okupilo je i kvalitetne i snažne brendove kompatibilne s vinom, kao što su Međimursko pile, President sirevi i Roto dinamic s premium čajevima. Ključni partner dobrim vinima i velika podrška sajmu Vinart Grand Tasting bila je ponovo Romerquelle mineralna voda. Njeni su se predstavnici pobrinuli da osjetila profesionalnih i privatnih posjetitelja ostanu hidrirana i spremna za isprobavanje najboljih vina Hrvatske.

Ukupno je izlagalo 120 vinarija iz Hrvatske  I 20 vinarija iz inozemstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)