Iskusna i šarmantna chefica Ana Grgić Tomić upravo je objavila novu kolekciju fantastičnih sljedova koju morate probati.

Nadahnuta zimom, Esplanadina šefica kuhinje Ana Grgić Tomić u novom se jelovniku restorana Zinfandel’s poigrala raspoloživim namirnicama poput lisičarki, divljači, puževa, cikle, buče, zimskih tartufa, dunje i naranče.

Pomno birane sastojke precizno je spojila u privlačna, suvremena i ukusna jela uz poštovanje izvornog okusa, dajući im pritom svoj specifičan potpis. Privlačni okusi poput kreme od kestena, praha od peršina, dimljenih dagnji, bisquea sa šafranom i želea od konjaka samo su dio Anine nove božanstvene simfonije koja poziva na kušanje.

Novosti u jelovniku

Na jelovniku se i dalje nalaze vjerni klasici Zinfandel’sa kao što su ručno kosani tatarski biftek koji se priprema od najboljih dijelova mesa i biranih začina, divlji brancin pečen u soli, istarski fuži s tartufima, Cezar salata i kultni Esplanadini štrukli zapečeni u kremastom vrhnju koji dolaze i u bezglutenskoj varijanti.

Slatka lista deserata poput domaće zlevanke od kukuruza i maka, moussea od grožđa s panna cottom od ružine vodice, mille-feuillea od heljde u kikiriki kremi s pjenom od tonke i sočnom karameliziranom dunjom te yuzua s limetom zaokružuje Aninu kreativnu zimsku priču. Vinska karta Zinfandel’sa osvježena je nekim novim zanimljivim etiketama vina, šampanjaca i desertnih vina iz Hrvatske i svijeta. Vina je pažljivo odabrao sommelier da bi savršeno upotpunila jelovnik.

Spoj inovativnog pristupa i kreativnog dizajna jela, šarmantne i profesionalne usluge, sofisticiranog fine dining iskustva i ugođaja art décoa nesumnjivo svrstava Esplanadin Zinfandel’s u sam vrh domaće gastro scene.

Rezervacija stolova

Ponuda à la carte dostupna je svaki dan za ručak i večeru od 12 do 23 sata. Nedjeljom se u Zinfandel’su od 12:30 poslužuje tradicionalni brunch po cijeni od 450 kn. Rezervacije stolova primaju se telefonom na 01 4566 644 ili e-poštom na zinfandels@esplanade.hr.

Restoran se pridržava propisanih epidemioloških mjera u svim segmentima poslovanja i osobitu pažnju pridaje posebnim prehrambenim navikama gostiju, stoga su posebno označena jela prema halal standardima pripreme, vege jela i ona koja ne bi trebala sadržavati gluten.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)