električni automobili

Ekipa stručnjaka za električne automobile iz Walesa pretvara klasične modele automobila u energetski učinkovite superautomobile koji će spremno dočekati budućnost. Nekoć smatrani nekorisnim i skupim, električni automobili danas su napokon postali predmet ozbiljnog interesa, a njihova se industrija ubrzano razvija.

Ovoga svibnja Viasat Explore upoznaje svoje gledatelje s uzbudljivim svijetom električnih automobila. Dinamična, informativna i iznimno zabavna serija Električni klasici donosi preuređenje klasičnih automobila u 21. stoljeće. Premijerno će se prikazati na programu Viasat Explore, u petak, 14. svibnja, u 21:45 sati.

Ekipa domišljatih mehaničara koristi najnovija tehnološka i inženjerska postignuća kako bi obnovila, preuredila i preobrazila popularna klasična vozila u električne automobile iz snova za buduće naraštaje. Svaka se epizoda bavi preobrazbom jednog klasičnog vozila. Na primjer, Porschea 911 ili VW Campera, od kojih svako ima jedinstvenu prošlost te donosi drukčije dizajnerske i inženjerske izazove.

Sa sjedištem u samom srcu Walesa, tvrtka Electric Classic Cars okuplja vodeće svjetske stručnjake za konverziju klasičnih automobila na električni pogon. To uključuje i preobrazbe legendarnih klasičnih modela, sveobuhvatne obnove i uređivanje automobila iz snova. Predvodnici su na tom novom i uzbudljivom tržištu preuređenja posebno prilagođenih svakom klijentu. Istovremeno automobile uvode u inovativni svijet 21. stoljeća, što jamči veću pouzdanost i bolje performanse vozila.

Električni automobili nude suvremena tehnološka rješenja

Nekim od starijih klasičnih modela potrebno je unaprijediti kočnice i ovjese da bi se mogli nositi sa snažnijim motorima. Zato se ugrađuju suvremena tehnološka rješenja kao što su električno grijanje, servo-upravljanje, regenerativno kočenje i još puno toga. Richard „Moggy“ Morgan, osnivač tvrtke Electric Classic Cars, zajedno sa svojom ekipom u prvoj će se sezoni Električnih klasika uhvatiti ukoštac s deset klasičnih automobila. Evo nekih od najzanimljivijih:

Karmann Ghia: VW Karmann Ghia, ikona stila iz 1960-ih godina, izgleda prelijepo, no nikad nije bio posebno brz. Moggy i ekipa trebaju ugraditi električni pogon, no mogu li mu istovremeno podignuti performanse na višu razinu, a pritom ne uništiti klasično iskustvo vožnje?

Land Rover Defender: Ovo je prvo vozilo s pogonom na četiri kotača koje će dobiti električni motor. Takvi su automobili veliki i teški, sa složenim mehaničkim sustavima. Možda se upravo zato tek rijetki odlučuju preobraziti ih na električni pogon. Rad na ikoni 20. stoljeća kao što je Land Rover Defender, u podlozi kojega se nalaze relativno primitivna tehnička rješenja, znači da će ekipa morati prilagoditi gotovo sve mehaničke elemente vozila. Hoće li pronaći pristup koji će automobilu dati maksimalnu snagu i doseg, a pritom zadržati mogućnost vožnje na četiri kotača?

Porsche 914: Zadaća je osmisliti vozilo koje bi Porsche mogao konstruirati da je 1970-ih godina proizvodio električne automobile. Model 914 nikad nije bio osobito popularan, zbog svojeg neobičnog stilskog izgleda i skromne snage, no oduvijek je u sebi skrivao velik potencijal. Mogu li Moggy i njegov tim učiniti nemoguće i stvoriti vrhunski električni Porsche 914?

Prvu sezonu Električnih klasika premijerno pogledajte na programu Viasat Explore, u petak, 14. svibnja, u 21:45 sati (srednja i istočna Europa).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)