GREENspiracija

Dan planete Zemlje, kojeg obilježavamo 22. travnja, pravi je trenutak za usvajanje novih zelenih navika i upravo tim povodom, GREEN.HR platforma predstavlja novu GREENspiracija

Sve što ste ikad željeli znati o pravilnom odvajanju otpada u ovoj će kampanji stručnjaci zelene online platforme ponuditi kroz niz savjeta, primjera te posebnu online školicu. Usvajanje novih navika nikad nije lako, ali puno je lakše ako o tome možete učiti zajedno. Zato će svi koji se pridruže platformi GREENspiracija, imati priliku iz prve ruke sudjelovati u ovoj green kampanji.

GREENspiracija potiče recikliranje

Recikliranje je tema kampanje čiji je vizualni identitet osmislila poznata ilustratorica Andrijana Vešović poznatija kao Zombijana. Duhovite poruke upozoravaju na jedan od ključnih problema s kojim se susrećemo. To je izrazito niska stopa recikliranog otpada u Hrvatskoj. Dok Europska unija u prosjeku reciklira više od 40 posto otpadne plastične ambalaže, Hrvatska se sa stopom od 37% nalazi ispod prosjeka, pokazuju podaci Eurostata. Godišnje se u Hrvatskoj proizvede više od 400 kilograma komunalnog otpada po stanovniku. Pritom se reciklira manje od četvrtine otpada proizvedenog po stanovniku. Rješenje se krije u kružnom gospodarstvu i edukaciji. A edukacija će podići svijest o mogućnostima i nužnosti pravilnog odvajanja otpada što vodi do smanjenja količine proizvedenog otpada.

Nova GREENspiracija kampanja bavi se upravo ovom temom. Na platformi GREEN.HR ponudit će niz sadržaja koji će potaknuti aktivno sudjelovanje u promjenama ka održivom kružnom gospodarstvu u svakom kućanstvu. Jer zašto ne biste već danas naučili kako pravilno odvajati otpad poput kutija od keksa, omota od čokolade ili papira u kojem ste iz trgovine donijeli kruh ili meso. Sve tips&trick kroz zanimljive kratke video forme na Instagram kanalu, GREEN.HR će ponuditi u online školici u suradnji s inicijativom Ja Bolji Građanin. Ova inicijativa o informiranju o praktičnom odvajanju otpada, koju je pokrenula Marina Matijević, donosi niz zanimljivih i svakodnevno primjenjivih savjeta. Na GREEN.HR platformi svi će moći pratiti edukaciju s nizom korisnih savjeta. Većina ljudi ne zna kako se primjerice, papirnati računi uglavnom ne mogu reciklirati. Zašto ne i gdje ih i kako trebate odložiti naučit ćete u našoj online školi uz poruku: reciklaža nije gnjavaža, odvajaj otpad.

Po mjeri korisnika

Ovo je također prva kampanja koju kreiraju i sami korisnici. Cilj GREENspiracije je potaknuti sve na usvajanje novih navika i poticanje drugih na isto, a kako to učiniti nego kroz učenje i zabavu. Tako će svi imati priliku povodom Dana planete Zemlje dati svoje zeleno obećanje. Kako? Na Instagram profilu GREEN.HR pronađite greenhabits filter i odaberite svoje zeleno obećanje, ali pazite, dogovor je da isto i ispoštujemo. „Mislim da se svi možemo složiti kako većina građana zaista želi bolji, zeleniji, čišći okoliš, ali jasno nam je da se tu krije jako puno nepoznanica i da informacije jako često nije lako pronaći. Upravo to je misija naše online platforme, želimo na jednom mjestu ponuditi korisna i primjenjiva rješenja. Mi vam, u suradnji s našim partnerima koji se ovim temama bave svakodnevno, nudimo savjete koje možete primijeniti već danas u svom kućanstvu. A uz to zaista želimo jedni drugima biti motivacija i poticaj jer zabavnije je usvajati nove navike ako ste dijelom zajednice, u ovom slučaju naše GREEN zajednice“, istaknuo je povodom lansiranja nove kampanje Vinko Filipić, osnivač GREEN.HR-a.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)