termalna voda

Termalna voda Avène i njena priča kreće davne 1736., kad je u blizini naselja Avène, na jugu Francuske, otkriven izvor termalne vode i njezino blagotvorno djelovanje na kožu. Ako je vjerovati legendi, konj, koji je bolovao od kožnog ekcema, ozdravio je nakon kupanja u ovome  izvoru.

Nekoliko godina poslije, 1743., markiz Rokozels, koji je u to doba bio vlasnik zemljišta, sagradio je u blizini izvora termalne vode prvo hidroterapijsko lječilište. Već ga je 1874. službeno priznala i francuska vlada. Od 1975. termalna voda postala je vlasništvom farmaceutske grupe Pierre Fabre. 1990. godine otvoren je Centar za hidroterapiju Avène i formalno stvaranje brenda Eau Thermale Avène.

30-godišnja slavljenica

Danas sa sigurnošću možemo tvrditi da Avène termalna izvorska voda ima umirujuće, anti-iritirajuće i omekšavajuće djelovanje na kožu. To dokazuje više od 150 kliničkih studija.  Avène termalna izvorska voda nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cevennes te izvire nakon četrdesetak godina putovanja kroz podzemlje. Tijekom tog dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima te silikatima koji je čine tako nježnom za kožu. Izvire iz dubine zemlje u blizini mjesta Avène, posve bistra i čista, temperature 25,6 °C. Ima niski sadržaj minerala i optimalnu ravnotežu kalcija i magnezija, što Avène termalnoj izvorskoj vodi daje umirujuća, anti-iritacijska i omekšavajuća svojstva.  Njezin sastav je jedinstven i stalan: niska mineralizacija (266 mg/l) i pH 7,5.

Termalna voda za sve

Avène termalna voda u samoj je srži brenda. Zbog ove je jedinstvene prirodne formule i nastao čitav brend te se ona danas nalazi u svim proizvodima francuskog dermokozmetičkog diva. Njihova Cicalfate obnavljajuća emulzija, zahvaljujući iznimnim hidratantnim svojstvima, našla je mjesto u dnevnim beauty rutinama brojnih Hrvatica. Među najprodavanijim proizvodima brenda našao i Cleanance Comedomed. Proizvod je to nove generacije protiv mitesera i prištića koji djeluje učinkovito i brzo te već nakon tjedan dana smanjuje nepravilnosti, sužava pore te matira sjajnu kožu. Krema za zaštitu od sunca SPF 50+ jedan je od najpopularnijih proizvoda u SPF kozmetike na svijetu. Sadrži jedinstvenu Sunsitive® Protection kombinaciju djelatnih sastojaka, koja je rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre. Hydrance lagana hidrirajuća emulzija na listi je najprodavanijih proizvoda jer nadoknađuje nedostatak prirodne vlage koji pogađa i osobe suhe kože, kao i one s masnijim tenom.

Proslavite s nama i do 15.04.2021. u svim ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i online ljekarnama kupite Avene proizvode s 30% popusta!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)