Tanja Vrčić

Individualna pristup svakom pacijentu ključan je za pravilan izbor postupka kojim ćemo doći do željenog cilja, a to je kod mojih pacijentica najčešće očuvan, zdrav, svjež i  prirodan izgled

Svatko od nas tijekom našeg svakodnevnog rada u području estetske dermatologije s vremenom odabere neka područja ili postupke kojima daje prednost pred drugima. Do takvog našeg stava dovodi nas više faktora: učinkovitost tretmana, podnošljivost od strane pacijenta te zadovoljstvo pacijenta koje je najvažnija nagrada za naš rad.

Moj odabir su tri metode koje su minimalno invazivne, dovode nas do postupnog  postizanja željenog rezultata, a svaka od njih će imati svoje mjesto ovisno o primarnoj indikaciji zbog koje provodimo tretman, a moguće ih je međusobno i kombinirati.

Mezoterapija

Mezoterapija je tretman za koji se odlučuju žene i muškarci koji žele postupak održavanja i poboljšanja mladolikog izgleda, koji vole prirodan izgled te mogućnost obavljanja dnevnih aktivnosti bez vremena oporavka nakon posjeta dermatologu.

Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u kožu apliciraju revitalizirajući sastojci, hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva.

Mezoterapija je izvrstan odabir ako želimo dubinski hidrirati kožu, popuniti sitne  bore, ublažiti hiperpigmentacije ili stimulirati kosu na rast. S obzirom na željeni učinak odabrati ćemo točno određeni mezoterapijski koktel ili ćemo koristiti vlastitu plazmu bogatu faktorima rasta (PRP).

RRS mezoterapijski kokteli su medicinski proizvodi iznimno bogati aktivnim sastojcima.

Mezoterapijske tretmane može se  izvoditi najsuvremenijom tehnikom – pomoću Mesoguna, tehnološki usavršenog uređaja za automatsku aplikaciju mezoterapijskih koktela u željenoj količini i u željenu dubinu kože, kontrolirano i ravnomjerno.

Za postizanje optimalnog učinka tretman je potrebno ponoviti u prosjeku 4 puta u razmacima od 7 – 14 dana. Za održavanje učinka savjetuje se protokole ponavljati 1 – 2 puta godišnje.

Profhilo – novi član estetske dermatologije

Profhilo se razlikuje od svih do sada poznatih preparata i djeluje po konceptu hidroliftinga: kombinacija je hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne mase izrazite čistoće i vrhunske kvalitete koje s jedne strane hidriraju  kožu a s druge strane koži donose efekt zatezanja i podizanja.

Aplikacijom Profhilo ne postižemo podizanje volumena u području injiciranja, već postupni učinak u kojem se preparat integrira u kožu oko mjesta injekcije, ravnomjerno se raspoređuje u koži, hidrira ju svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva te stimulira povećanje masnih stanica.    

Možemo reći da je Profhilo jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegov rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora, blagi učinak podizanja kože, remodeliranje u strukturi kože, stimulacija kože da proizvodi vlastiti novi kolagen uz zdravi i sjajan izgled kože na mjestu primjene, a bez učinka povećanja volumena u području aplikacije.

Profhilo se u područje lica injicira takozvanom BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) na način da se na svakoj strani lica odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima ćemo injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhiloa u ukupno 10 uboda.

Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon 1 – 2 tjedana nakon prve aplikacije sa potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije.  Nakon toga idealno je ponavljati tretmane 1 – 2 puta godišnje.

Terapija indukcije kolagena ili “microneedling”

Terapija indukcije kolagena ili „microneedling“ je medicinski postupak koji stimulira regeneraciju i potiče nastanak novog kolagena u koži.

Mikroiglice stvaraju mikroubode u koži i time potiču proces cijeljenja u koži u smislu proizvodnje novog kolagena od strane fibroblasta. Kao posljedica oslobađanja brojnih faktora rasta dolazi do stvaranja novih kolagenskih, elastinskih vlakana i neoangiogeneze – stvaranja novih kapilara.

Na taj način potičemo kožu da sama proizvodi svoj vlastiti novi kolagen.

Terapija indukcije kolagena mikroiglama se najčešće provodi u slijedećim indikacijama: poboljšanje penetracije proizvoda za njegu kože, rejuvenacija, ožiljci, blaži oblici akne, ožiljci od akne, plitke bore,  hiperpigmentacije i hipopigmentacije.  Tijekom postupka u kožu se apliciraju antioksidansi, nutrijenti, hijaluronska kiselina ili krvna plazma bogata faktorima rasta (PRP).

Koji je optimalan izbor odlučiti će liječnik i pacijent tijekom razgovora u kojem će razgovarati o kontraindikacijama, nuspojavama, učinku i sigurnosti postupka kako bi i liječnik i pacijent bili sretni sa odabirom i rezultatom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)