Zagorje

Iako su trenutno restorani zatvoreni (a zbog njih smo vikende provodili u Zagorju), pogled sa zagorskih vidikovaca daje jednu sasvim novu perspektivu. A i mogućnosti…

Zato spohajte piceka, pripremite krumpir salatu i štrudlu od jabuka za desert, stavite pinklec na rame i pravac prema Zagorju. Nema izgovora jer restoran u prirodi, sa vlastitom ponudom je uvijek otvoren.

Ako se popnete do ruševina Staroga grada Kostela ili Kostelgrada, koji se nalazi sjeverno od Pregrade, na 427 metara nadmorske visine, pred vama će se naći jedan od najljepših pogleda na Hrvatsko zagorje. Osim u usponu kroz bjelogoričnu šumu, uživat ćete u pogledu na Sutinsku dolinu i rječicu Kosteljnu u podnožju.

Lijep je pogled i iz planinarske kuće Picelj u blizini Zaboka, kamo vole doći istinski ljubitelji prirode i planinarenja. Staza nije ni zahtjevna ni duga, pa je mogu savladati i starije osobe i obitelji s djecom. Još jedan poznati vidikovac očekuje vas u Vinagori, na 407 metara visokom brijegu kojim dominira crkva Majke Božje Vinogorske.

Do nekih vidikovaca možete stići i na leđima konja, prolazeći lijepim brdskim stazama s povjetarcem u kosi. Jahati se može i na „rančevima“ Chivas u Radovanu, Pia u Mariji Bistrici i Zara u Donjem Hruševcu, te na OPG-ima Džakula u Kraljevcu Gornjem i Piljek u Ciglenici Zagorskoj. U Velikom Trgovišću i Kumrovcu nalaze se konjički klubovi, a u Stubičkim Toplicama možete posjetiti Centar „Ritam s konjem“.

Postanite pilot helikoptera

Volite letenje i visine, ali pilotiranje je za vas nedosanjani san. U Zagorju možete postati pilot na jedan dan. U visokotehnološkoj ustanovi Heli Center, saznat ćete sve o povijesti razvoja helikoptera, a u muzeju možete razgledati modele letjelica; vrhunac će biti nezaboravno iskustvo leta na simulatoru iznad različitih svjetskih odredišta. Letjet ćete u pravom kokpitu i iskusiti različite vremenske uvjete, što će unijeti dodatnu dozu adrenalina u ovaj vrhunski doživljaj. Centar za zrakoplovnu obuku, udaljen svega 45 kilometara od Zagreba, najekskluzivniji je u Europi, a ekskluzivnost mu daje Mi-17 simulator potpunog leta (FFS). Možda ćete ga doživjeti još ozbiljnije ako vam otkrijemo podatak da su let helikopterom ovdje savladali piloti sa čak 4 kontinenta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)