Trećim ciklusom projekta projekta Zagrebačka glazbena doba, Turistička zajednica grada Zagreba simbolično će obilježiti prvi dan jeseni, 23. rujna, koncertom Zagrebačkih solista. Tako će Zagrebački solisti izvesti ukupno sedam skladbi posvećenih jeseni s početkom u 17:00 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Skladba koja će otvoriti koncert bit će „Jesen“ A. Vivaldija. Uz navedeno, izvest će se i druga tematski odabrana djela domaćih i stranih glazbenika i skladatelja. To su: Wolfgang Amadeus Mozart, Scott Joplin, Ljuboslav Kuntarić, Eduard Gloz te Astor Piazzolla. Predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata.

Prvi dan jeseni obilježit će i projekt 9 dekada / 9 arkada u sklopu umjetničke platforme Artupunkutra, koju je TZGZ predstavila prošli tjedan. 9 dekada / 9 arkada projekt je BOIR studija koji predstavlja preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća. Unutar devet arkada, kroz jedinstvenu svjetlosnu instalaciju prikazat će se arhivski materijali i snimke. One omogućuju gledatelju da doživi prolazak vremena i svjedoči promjenama koje su se događale tijekom godina na živopisnom Dolcu – jednom od glavnih izvora života grada. Instalacija će se prikazivati od 23. do 25. rujna, s početkom u 20:00 sati pa sve do 23:00 sata.

Podsjećamo, umjetnička platforma Artupunktura novi je projekt TZGZ i partnera koji objedinjuje razna umjetnička događanja u Zagrebu, revitalizirajući grad i njegovu vitalnu energiju zajedničkim umjetničkim djelovanjem te traje do kraja rujna. Projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba. Premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Svaki od koncerata iz spomenutog ciklusa prenosi se uživo preko online kanala TZGZ www.facebook.com/visitzagreb i 24 sata www.facebook.com/24sata. Idući susret zakazujemo za prvi dan zime, 21. prosinca.

Fotografije: Lice Grada

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)