Zagreb ljeti intenzivno živi na otvorenom pa tako i ovoga kolovoza, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, nudi razna događanja na njegovim ulicama, trgovima i parkovima.

Uz street art projekte koji su već u tijeku, 10. kolovoza počinje drugo izdanje Festivala umjetničkih zastavica. Ovaj festival jedinstveni je festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Umjetničke zastavice iz različitih dijelova svijeta izložit će se u užem centru Zagreba na sljedećim lokacijama: Trg bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve ulice), Zrinjevac, Europski trg i u Ulici A. Cesarca. Festival će trajati sve do 22. kolovoza.

Međunarodni, multimedijalni ulični festival Cest is d’Best počinje 19. kolovoza. Do 22. kolovoza će oživjeti gradske trgove i ulice. Ovaj festival njeguje zagrebački identitet. Ispunjen je performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događajima.

Uljepšavanje zagrebačkih ulica

„TZGZ ove godine posebno podupire događanja na otvorenom koja na neinvazivan način uljepšavaju našu svakodnevicu. Istaknula bih umjetnički projekt „Okolo“ u kojemu će se moći uživati ovog ljeta treću godinu za redom. Njegovo je održavanje planirano od 20. do 30. kolovoza. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati ulice grada, a njihove umjetničke priče čekaju da ih otkrijete kroz ovu jedinstvenu umjetničku šetnju. „Okolo“ oživljava skrivene ulice Zagreba, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke grada. Tako stvara svim posjetiteljima poseban doživljaj javnih gradskih prostora. Skrenula bih, isto tako, pažnju i na još jedan umjetnički projekt – „Art Park“ koji se, od prošle godine, održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom. Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju.“, izjavila je ovom prigodom Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Uz navedeno, kolovoz u Zagrebu donosi još brojna događanja kao što su: izložba Erwina Wurma „The Show“, 36. zagrebačko histrionsko ljeto, Mali piknik, Ljeto kod Tesle…

Popis svih događanja, kao i najave za jesen, mogu se pronaći na stranicama TZGZ-a.

Sigurna i odgovorna destinacija

Podsjećamo, s obzirom na stalni porast dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu, TZGZ je, od travnja ove godine, osigurala vikend testiranja na COVID-19 u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Tako se svi oni koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, mogu uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom. Detaljnije informacije dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus. Ovime smo značajno olakšali boravak gostima u našem gradu te poslali poruku o Zagrebu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji.

Fotografije: TZGZ, J. Duval, S. Cerić Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)