U Požeško-slavonskoj županiji očekuje vas super ljetovanje. Evo i zbog čega!

Na kupanac, pa u šetnju ili vožnju biciklom planinskim stazama, a za kraj dana čaša vrhunske graševine. Tako izgleda savršeno ljetovanje koje nudi Zlatna Slavonija, naravno, ne nužno tim redom.

Na području na kojem je prije 16 milijuna godina bilo Panonsko more danas su brda, planine i šume, prekrasne doline, rodni vinogradi, odlični restorani i tridesetak vinarija, među kojima i neke od najpoznatijih u Hrvatskoj. A kako sunce ne grije ništa slabije nego na Jadranu nećete propustiti prigodu za plivanjem i dnevnom dozom vitamina D. Drugim riječima, i s godišnjeg u Požeško-slavonskoj županiji vratit ćete se lijepo preplanuli.

Novost u Parku prirode Papuk

Za sportske tipove, rekreativce, obitelji s djecom, plivače i sve ljubitelje vodenih atrakcija dobra vijest – otvoreni su bazeni u Velikoj, zelenoj planinskoj oazi u srcu Slavonije. Nekada omiljeno kupalište na izvorima termalne vode danas je moderni Aquapark Shhhuma. Na 17 tisuća četvornih metara šest je bazena među kojima i olimpijski, bazen s gljivom kao i onaj s toboganima, spora rijeka s vodenim barom, dječji vodeni toranj, prskalište… I sve to u srcu Parka prirode Papuk. U program ubacite i Kuću Panonskog mora, Adrenalinski park Duboka i šetnju Papukom uz pratnju rendžera. Sjajan odabir za izlet.

Gdje se još možete bućnuti?

Sve do kraja kolovoza možete se kupati na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku u blizini prekrasnog stoljetnog parka. Posjet Državnoj ergeli Lipik, vožnja u zaprezi središtem grada, tretman geotermalnom vodom u Toplicama Lipik, pogled s izletišta Omanovac na Psunju do kojeg možete i automobilom…, ljeto na kontinentu ima svojih čari.

Osvježenje vas očekuje i na atraktivnom Gradskom bazenu Požega s olimpijskim i jednim manjim bazenom, košarkaškim i odbojkaškim igralištem. Ovaj omiljeni ljetni hot spot Požežana dobar je predah na vašem ljetnom putovanju Požeško-slavonskom županijom.

Više na: https://www.visitslavonia.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)