Rebecca: Lily James as Mrs. de Winter, Cr. KERRY BROWN/NETFLIX

Od Madam C.J. Walker, prve milijunašice (Self Made: Inspired by the Life of Madam CJ Walker) i Anvite Dutt koja je imala redateljski prvijenac s filmom Bulbbul do istinite priče o prvom ženskom borbenom pilotu Gunjan Saxena iz Indije (Gunjan Saxena: The Kargil Girl) priče su o ženama koje su zadivile svijet koje je za vas pripremio Netflix

Junakinja sposobna spasiti svijet jedinstvenim smislom za humor i sposobnošću deduktivnog zaključivanja? Sigurno već znate da je riječ o Enoli Holmes, Sherlockovoj sestri – u izvedbi Millie Bobby Brown. Lik je kreirala američka spisateljica Nancy Springer. Tijekom svoje karijere objavila više od 50 knjiga za mlade. Enola je osvojila više od 76 milijuna Netflix korisnika širom svijeta u gotovo četiri tjedna.

Film Ponoćno nebo snimljen je prema romanu Good Morning, Midnight američke spisateljice Lily Brooks-Dalton. Premijerno je prikazan na Netflixu 23. prosinca i zalazi dublje u znanstvenu fantastiku. Lily je razvila nevjerojatno preciznu i bujnu opisnu sposobnost koju je utjelovila u svom drugom romanu. Njime je fascinirala Georgea Clooneyja – koji režira i glumi u ovoj adaptaciji. Ova postapokaliptična priča govori o Augustineu (Clooney), osamljenom znanstveniku na Arktiku koji se nakon globalne katastrofe utrkuje s vremenom kako bi stupio u kontakt s posadom astronauta i upozorio ih da se ne vraćaju na Zemlju.

Netflix preporuka

Natrag na Zemlji, rekordnih 82 milijuna kućanstava širom svijeta odlučilo je gledati seriju Bridgerton u prvih 28 dana. To je čini najgledanijom Netflix serijom do sad. Uspjeh serije Bridgerton omogućio je da knjige sjevernoameričke spisateljice Julije Quinn. Po njima je snimljena serija i po prvi puta su uvrštene na listu najprodavanijih knjiga The New York Timesa. I to 18 godina nakon što su prvi put objavljene. Serija prati život Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), najstarije kćeri moćne obitelji Bridgerton. I njezin debi na izrazito konkurentnom bračnom tržištu u Londonu tijekom Regency razdoblja.

Naposljetku, iz povijesnog žanra uskačemo u misterij pod vizijom poznate engleske spisateljice Daphne du Maurier, koja je 1938. objavila knjigu Rebecca, zlokobnu dramu koja isprepliće romantiku i neizvjesnost, koja je u to vrijeme prodana u više od 3 milijuna primjeraka. U središtu priče je gospođa de Winter, koju je u najnovijoj ekranizaciji igrala Lily James, mlada žena koja se, nakon što se udala za udovca milijunaša, Maxima de Wintera (Armie Hammer), mora nositi sa sjenom pokojne supruge svojeg muža, čije nasljedstvo ostaje u kući dugo nakon njezine smrti.

Knjige mogu biti savršen vodič za pronalaženje puta kad vjerujemo da je sve izgubljeno. Ovo je slučaj Marije Marie Vázquez, argentinske arhitektice, ilustratorice i blogerice koja je za svog sina napisala knjigu „El cuaderno de Nippur”. Priču je stvorila sedam mjeseci prije smrti zbog neuspjele operacije uznapredovalog raka jajnika. Knjiga je objavljena šest mjeseci nakon njezine smrti, postigavši velik uspjeh. Sada na Netflix dolazi adaptacija u filmu Majčine poruke koji je nadahnut Marijinom hrabrošću.

Ovo su samo neke od autorica koje udahnjuju život pričama koje nam omogućuju da svijet vidimo iz druge perspektive kroz različite Netflixove serije i filmove temeljene na njihovom radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)