Sutra, 10. srpnja od 10 do 14 sati održat će se Pjenušavi srijemski doručak u vinariji Papak na Radošu, u najistočnijem vinogradu Hrvatske – Iloku

Pjenušavi srijemski doručak održava se u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije i hotela Dunav. Cilj mu je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca, njihove stare i nove kupce te ljubitelje pjenušaca na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete. Sve upravo na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu.

Doručak će pripremiti hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma. Ponuda će biti bogata, kako priliči Srijemu. Poslužit će se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni), zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće…    

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13h ponuditi premijeru jednoga novog vina – „En primeur SRIJEM“ (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs).

Za dodatni poseban ugođaj pobrinut će se sastav Petra Marković Trio. Pomoć pri serviranju pružit će učenici Srednje strukovne škole Vinkovci u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

Broj mjesta je ograničen. Cijena Pjenušavog srijemskog doručka: 100kn.

Obavezne su rezervacije na brojeve 098 710 644 (Snježana Papak), 098 346 851 (Mladen Papak).

Nakon doručka, gosti mogu otići na ručak u restorane u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku te istraživati lijepi Srijem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)