Vortex Strings

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.

Četiri vrhunske glazbenice – Ana Dražinić i Ivana Duvnjak Akamatsu na violinama, Iva Štefančić na violi i Ana Gjud na violončelu čine gudački kvartet Vortex Strings. Kvartet je osnovan 2016. godine i iza sebe ima impresivan broj nastupa i studijskih snimanja s mnogim glasovitim umjetnicima. Među njima su Melody Gardot, Sergei Polunin, Tereza Kesovija, Amira Medunjanin, Nina Badrić, The Frajle, Toni Cetinski, Jinx i drugi.

„Mi smo na prvom mjestu classic, ali smo također i beyond classic. Naša strast prema crossoveru nije neko puko kršenje pravila ili povremeno izlaženje iz okvira. To je istinska težnja za drukčijim izvedbenim doživljajima i iskrena želja da se klasična glazba spajanjem s drugim žanrovima što više približi publici, osobito mladima.“ – kaže osnivačica kvarteta, violončelistica Ana Gjud.

Na programu koncerta su glasoviti skladatelji poput Astora Piazzolle i Ennia Morriconea. Ali i legendarne pjesme koje su izvodili Frank Sinatra, Celine Dion, Elvis Presley, Beatlesi, The Mambo King, Ivo Robić, Goran Bregović, Đorđe Balašević, Tereza Kesovija i mnoge druge. Posebna gošća je sjajna mlada vokalistica Nela Đinđić.

Koncert Beyond classic prvi je od dva koji će se ove sezone održati u Hrvatskom glazbenom zavod. Koncerti su sufinancirani putem natječaja „Jer svirati se mora“. Natječaj je proveden u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

Ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti online: https://hgz.kupiulaznicu.hr/projekcija/36314 . Možete ih kupiti i osobno na blagajni HGZ-a. Detalji o koncertu dostupni su na: https://www.hgz.hr/events/vortex-strings-beyond-classic/

Fotografija: Ana Dujam

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)