U srijedu, 7. srpnja 2021. u 19 sati otvara se izložba umjetničkih fotografija Igora Šelera i svi ste pozvani!

Virtualne galerije nisu posebna novost. U ova komplicirana vremena globalne pandemije, zahvaljujući težnji umjetnika da svoj rad približe publici unatoč otežanim okolnostima, postale su nešto posve uobičajeno i u hrvatskom internetskom prostoru. Fotograf Igor Šeler otišao je korak dalje u promišljanju izložbe koju je nazvao Savski galeb. Na svojoj internetskoj stranici www.igorseler.com izmaštao je posve novu virtualnu galeriju. Osmislio je monografiju i zakazao svečano otvorenje za koje svima šalje pozivnicu.

Izložba Savski galeb dio je autorovog projekta Zagreb iz zraka. Podržana je od strane Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. Sve fotografije snimljene su dronom – bespilotnom letjelicom. Ona umjetniku pruža nevjerojatne mogućnosti stvaranja kadrova s visine iznad 50 metara na kojoj se oku nude nove vizure i otvaraju novi rakursi snimanja.

„Polazeći s namjerom hvatanja fragmenata rijeke Save i njenih rukavaca, serijom umjetničkih fotografija snimljenih dronom Šeler je ispričao jednu posve intimnu, dokumentarnu priču.“ – riječi su kojima započinje svoj predgovor monografiji Petra Batelja Majić, diplomirana luzitanistica i povjesničarka umjetnosti.

Igor Šeler vas poziva da u srijedu, 7. srpnja 2021. u 19 sati u svojem okruženju, na svoj način stvorite posebnu atmosferu i sudjelujete u svečanom otvorenju jedne posebne izložbe. (Ne)vidimo se!

O autoru

Igor Šeler je rođen u Zagrebu 21. studenoga 1978. Nakon završene Obrtničke škole 1995. počinje se amaterski baviti fotografijom. Godine 2004. završava jednogodišnji seminar za fotografa u Centru za kulturu i obrazovanje u Zagrebu. Od 2005. djeluje profesionalno u komercijalnoj fotografiji. Članom ULUPUH-a postaje 2008. i aktivno sudjeluje na brojnim grupnim izložbama. Zajedno s kolegama fotografima 2009. osniva udrugu “Omnibus world workshop” čiji je cilj promicanje i razvitak kulture i umjetnosti vizualnim stvaralaštvom. Od 2016. Igor Šeler je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. www.igorseler.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)