Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, „DVORIŠTA“ sedmi put otvaraju svoja vrata sa željom da se prisjetimo urbane ljetne zabave i mnogih nasmijanih trenutaka koje smo proveli u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima

„DVORIŠTA“ – ta omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, od ovog petka 16.7., idućih 10 dana sve do nedjelje 25.7., doživjet će novo, sedmo izdanje!

Međunarodno priznat projekt

Projekt je koji je „izrastao“ iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija. Od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja. Kako Zagrepčana, tako i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo „DVORIŠTA“ „daleko najboljim iskustvom u Zagrebu“. Britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. „Pravo urbano cool događanje s dušom“ i „Projekt kakav Zagreb još nije imao“ samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili „DVORIŠTA“. Uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Prilagođeno izdanje manifestacije

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu. Zbog toga manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, „DVORIŠTA“ žele poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, „svako dvorište ima svoju priču“, a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još „samo“ neka nova sjećanja i neke nove priče…

Ovogodišnja „DVORIŠTA“, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije. Svima dobro poznato dvorište palače Balbi na adresi Demetrova 11 te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim „DVORIŠTIMA“ 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Intimno druženje u gornjogradskim dvorištima

„DVORIŠTA“ će kroz 10 dana – svakog dana od 18 do 24 sata svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote. Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan, uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.

Doživljaj „DVORIŠTA“ kao i svake godine bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak. Nudit će prigodnu ugostiteljsku ponudu te birane, intimne akustične glazbene programe. Po njima su „DVORIŠTA“, među ostalim, također postala i poznata i prepoznata. Pružili su priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri.

U nadi da ćemo već dogodine u punom formatu moći uživati u „najzabavnijem događanju u gradu“ (Jutarnji list), pozivamo Vas da se čuvate, držite svih mjera te da nam se od 16. do 25.7. pridružite na Gornjem gradu – u „DVORIŠTIMA“!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)