Philips

Poboljšajte iskustvo tjelovježbe i podignite ga na novu razinu koristeći bežićne slušalice i sve prednosti koje donosi glazba

Današnji ubrzani način života često uključuje višesatno sjedenje za digitalnim ekranima i smanjenu tjelesnu aktivnost, bez obzira u kojoj životnoj dobi se nalazimo. Upravo zato se sve veći naglasak stavlja na promjenu životnog stila. Krajnji cilj je zdravo tijelo, ali i um. Najčešće možemo vidjeti da se preporučuje fizička aktivnost 3 do 5 puta tjedno u trajanju od 30 do 45 minuta. Na prvi pogled čini se prihvatljivo i izvedivo, ali što napraviti u situaciji kada motivacije jednostavno nedostaje?

Trik koji bi mogao poboljšati iskustvo tjelovježbe i podići ga na novu razinu nalazi se u iskorištavanju svih prednosti koje donosi glazba. A u glazbi uvijek uživamo, zar ne? Mnoga istraživanja pokazala su određenu povezanost između tjelovježbe i glazbe. Glazba je iznimno pozitivna te samim time može pridonijeti kvaliteti svakodnevnog života, bez obzira na to jeste li profesionalni sportaš ili rekreativac.

Odaberite omiljenu glazbu

Odaberite svoju omiljenu glazbu i neka to bude ona koja u vama budi osjećaj motivacije i inspiracije. Neka vas istovremeno i zabavi ili opusti. Slušanje glazbe u kojoj uživamo, koja nam okupira misli, može tjelovježbu učiniti zabavnom. To će nam omogućiti da na trenutak zaboravimo da je došao red na vježbu koja nam baš i nije omiljena. Ona će tako „proći brže“ i uspješnije nego što smo predviđali na početku. Osim glazbe, zanimljiva ideja je i odabrati aktualni podcast ili audio knjigu koju već dulje vrijeme želite započeti čitati.

Prilagodite tempo glazbe treningu

Tempo glazbe može utjecati i na otkucaje srca. Brza i dinamična glazba ubrzava rad srca, podiže razinu adrenalina, te samim time i raspoloženje tijekom tjelovježbe. Kako bi trening bio što uspješniji, dobar trik je prilagoditi tempo odnosno vrstu glazbu istom. Ako je vaša najdraža vrsta tjelovježbe trčanje, onda je odličan odabir glazba s ubrzanim tempom, a bonus je ako uz to ima i motivirajući tekst. Ako je vaš omiljeni način tjelovježbe yoga ili jednostavno razgibavanje koje je jednako bitno, dobra ideja je odabrati opuštajuću i inspirativnu glazbu koja će vas umiriti i omogućiti vam da se usredotočite na svaki pokret u kojem ćete uživati.

Pružite si potpuno iskustvo

Odabir glazbe utječe na naše raspoloženje i osjećaje. Kada vježbamo uz pjesmu koja nas motivira i  uspješno pratimo tempo glazbe, raste i naše samopouzdanje te volja za nastavkom i odrađivanjem svake sljedeće vježbe i treninga. Za potpuno iskustvo uživanja u glazbi i tjelovježbi potrebno je obratiti pozornost na kvalitetu zvuka. Pobrinite se da je čist, jasan i potpun. Skoro dvije trećine sportskih entuzijasta koriste slušalice tijekom vježbanja, odnosno treninga, čime prednosti sportskih modela slušalica postaju sve atraktivnije.

Koristite bežićne slušalice

U prvoj polovici 2021. godine bit će dostupna nova i inovativna serija Philips Sound sportskih slušalica. Bežićne slušalice su idealan odabir za osobe koje vode aktivan stil života, od profesionalnih sportaša do entuzijasta za različite aktivnosti na otvorenom. Bez obzira na to slušate li glazbu dok trčite, vozite bicikl, vježbate u teretani, prakticirate yogu u svome domu ili uživate u drugim aktivnostima na otvorenom, svatko će pronaći savršeni sportski model uz koji može uživati na osobnom putu do zdravlja i odlične kondicije.

Za svaku vrstu aktivnog stila života osmišljen je odgovarajući proizvod. Možete izabrati među nekoliko tipova slušalica koje se stavljaju u uši: Philips A7036 sportske bežične slušalice, A4216 sportske bežične slušalice, te A3206 potpuno bežične slušalice ili A6606 sportske slušalice s bone conduction tehnologijom. Ova serija sportskih slušalica je bežična i jednostavna za korištenje. Svaki model iz odabrane serije je otporan na prašinu, znoj ili vodu. Time se pruža dodatna sigurnost i osigurava dugotrajnost proizvoda. A garantira se sigurno pristajanje i potrebna udobnost tijekom tjelovježbe, uz izvrstan zvuk i moderan dizajn.

Ne zaboravite na sigurnost

Tijekom treninga iznimno je bitno voditi računa o vlastitoj sigurnosti, ali i sigurnosti osoba u našoj okolini. To je osobito bitno kada se radi o vježbanju na otvorenom u uvjetima slabije vidljivosti. Spomenuta serija Philips Sound sportskih slušalica dizajnirana je i da zaštiti korisnike s integriranim LED svijetlima (A6606), reflektirajućim obručem i jednostavnom kontrolom dodirom, što ih čini idealnim za vježbanje čak i nakon zalaska sunca.

Tjelovježba vrlo jednostavno može postati omiljeni dio vašeg dana uz glazbu, samo se pobrinite za dobru i odgovarajuću playlistu, kvalitetan zvuk i sigurnost na prvom mjestu!

Pratite novosti i putem @TPVision Twittera, @philipssound Instagrama ili @PhilipsSound Facebooka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)