shea butter

Možda ne znate, ali shea maslac ili kako ga još zovemo, karite maslac, dobiva se iz ručno nabranih oraščića karite drveta kojeg možemo naći u savanama zapadne Afrike

Shea maslac se dobiva od ploda impresivne Vitellaria paradoxa (ili drugim imenom Butyrospermum parkii), poznate i kao “drvo mladosti” koje naraste visoko od 12-20 metara. Njegovo stanište je suho područje oko Sahare. Nikada nije kultivirano, a glavni razlog je što je potrebno oko 15 godina da urodi prvim plodovima. Svoju punu zrelost postiže tek za 25-50 godina. Maslac, ubran između sredine lipnja i sredine rujna, obrađuje se ručno. S obzirom na prisutnost sterola, tokoferola, vitamina A, B, E i F, štiti kožu od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele.

Poput omekšivača za ruke

Pranje suđa, učestalo pranje ruku, agresivna sredstva za dezinfekciju… Ruke nismo niti malo štedjeli… Pomoć možete potražiti u hranjivim kremama za ruke, a L’Erbolario je osmislio jednu baš po našim potrebama i u skladu sa svim eko standardima. Proizvedena je od ekološkog karite maslaca. Ima nevjerojatna revitalizirajuća i omekšavajuća svojstva koja su našim rukama više nego potrebna. Ekstrakt i destilat kokosa, koji omekšava i hidratizira te steroli nara koji jačaju zaštitnu funkciju epiderme, štite kožu od vanjskih agresija. Krema za ruke prodaje se s praktičnim ključem za namotavanje tube. Taj detalj sigurno će dobiti mnoge poklonike među vama.

I u L’Erbolario laboratorijima nastala je i cijela po svemu iznimna linija s karite maslacem koja se satoji od kremaste hranjive kupelji, hranjive kreme za tijelo te praktične i elegantne Beauty-Pochette, koja sadrži kupelj i hranjivu kremu za tijelo u praktičnim pakiranjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)