U predivnoj Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma, časopis ZAGREB moj grad uz mnoštvo uzvanika proslavio je 15 rođendan.

Glavna urednica Biserka Biba Rajković Salata uzvanicima se obratila iskreno, otvoreno i s velikom privrženošću. Govorila je o svojim počecima i kako je iz ljubavi prema svojem gradu Zagrebu započela priča o ovom časopisu koja traje već 15 godina.

Pozivu na promociju rado su se odazvala uistinu velika imena kulturne scene grada Zagreba, ali i Hrvatske općenito. Uz mnoge druge uvažene uzvanike, prijatelje, kolege i suradnike su pridonijeli predivnoj slavljeničkoj atmosferi.

Veliki umjetnik Ronald Braus tako je na scenu pozvao Mirjanu Bohanec, Dragu Diklića i Miru Ungara koji su također bili prisutni u publici. Spontano su otpjevali pjesmu Zagreb je najljepši grad te zaslužili veliki pljesak i emocije svih prisutnih!

Časopis Zagreb moj grad počeo je izlaziti u ožujku 2007. godine. Prvenstveno nudi povijesno-kulturni sadržaj. Hrvatskim čitateljima slikovno i dokumentirano bogatim prilozima otvara nove poglede na prošlost i sadašnjost Zagreba.

Također, temama o aktualnim kulturnim događanjima u Zagrebu, ali i izvan njega, zatim o gospodasrtvu, turizmu, mladima, zdravlju – časopis dotiče razna važna pitanja.

Časopis Zagreb moj grad je 2013. godine dobio Povelju grada Zagreba za promicanje zagrebačke povijesti i kulture.

Fotografije: Ines Novković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)