Tirkizna groznica

Nešto sjevernije od Las Vegasa krije se pravo blago zbog kojeg kreće tirkizna groznica. Negostoljubiva pustinja Great Basin možda ne djeluje kao idealno mjesto na kojemu biste se mogli obogatiti. Ali ispod pustog krajolika nalazi se blago vrijedno milijune. Pravi je izazov znati kako ga pronaći!

Već više od 60 godina i kroz tri naraštaja, obitelj Otteson vadi najtraženije tirkize na svijetu. Tirkizna groznica, nova zanimljiva šestodijelna serija programa Viasat Explore, premijerno se prikazuje u utorak, 20. travnja, u 21:45 sati. Prati članove klana Otteson koji unatoč opasnostima i negostoljubivim uvjetima pokušavaju pronaći drago kamenje koje od davnina leži u pustinji Nevade.

Tanka granica uspjeha

Iz svoje baze u Tonopahu u Nevadi, Ottesonovi se bore s užarenim danima i ledenim noćima. Detoniraju eksploziv na opasnim padinama te daju sve od sebe da bi u pustinji pronašli čim više tog traženog plavog kamenja. Tirkizna groznica prati članove obitelji dok se suočavaju s nevjerojatnim izazovima i pokušavaju zadovoljiti potražnju kupaca iz cijelog svijeta.

Istodobno i održati tvrtku na životu za nadolazeću četvrtu generaciju. Pridružite se ovoj čudesnoj pustolovini u kojoj je granica između uspjeha i propasti iznimno tanka i opasna!

Tirkizna groznica povezuje obitelj

U intrigantnoj novoj seriji programa Viasat Explore možete očekivati eksplozije, drame, opasnosti, suze, napete poslovne pregovore. Ali i smijeh i puno ljubavi između članova čvrsto povezane obitelji koji riskiraju svoje živote da bi otkrili nalazišta dragocjenog plavog blaga. Seriju Tirkizna groznica premijerno pogledajte u utorak, 20. travnja, u 21:45 sati.

Upoznajte ekipu:

  • Donna Otteson – Donna, glava obitelj, drži na okupu sve članove klana Otteson. Blisko surađuje sa svojim nećacima Tonyjem, Trentonom, Laneom i Tristanom te šurjacima Dannyjem i Tommyjem. Premda se uglavnom bavi poslovnom stranom priče, Donna ne oklijeva kad se treba pridružiti muškarcima na terenu i nije je strah uprljati ruke.
  • Danny Otteson – Kao rudar druge generacije, Danny je sve što zna naučio od svojeg pokojnog oca Lynna Ottesona. Nastavlja obiteljsku tradiciju te svoje sinove Lanea i Tristana podučava svemu onome što je njega njegov otac naučio o vađenju ruda. Kao vrhunski tragač za tirkizom, Danny dijeli rudarsku koncesiju u Roystonu zajedno s bratom Tommyjem i šurjakinjom Donnom.
  • Tommy Otteson – Premda nije rođen u Tonopahu u Nevadi, Tommy je, kao i brat Danny, najveći dio života proveo rudareći zajedno s pokojnim ocem Lynnom Ottesonom. Svoje je rudarsko znanje prenio na svoje desetero djece, osobito na najstarije sinove Tonyja i Trentona, koji od njega ponekad traže savjet. Tommy je vrlo vješt rezač i laštilac.
  • Tony Otteson – Tony je rudar trećeg generacije koji s bratom Trentonom upravlja s nekoliko koncesija. Zanat je naučio od oca Tommyja. Kad je riječ o poslovanju, odlučuje se za sustavan pristup. Preuzima odgovornost za brojne dijelove radnog procesa. Od traganja za dragim kamenjem do poliranja tirkiza, Tony je iznimno vješt u svojemu poslu.
  • Trenton Otteson – Trenton dio vremena provodi u Las Vegasu, a dio na udaljenim koncesijskim poljima na kojima radi zajedno s bratom Tonyjem. Trenton zna što znači naporno raditi. U fizičkom je smislu doista izniman rudar. Iskusan je tragač za dragim kamenjem, pa svakom novom danu pristupa s obiljem hrabrosti i energije. Trenton je uvijek ondje da ohrabri brata kad se Tony počne brinuti za poslovne rezultate.
  • Tristan Otteson – Tristan je rudar treće generacije i najmlađi sin Dannyja Ottesona. Zajedno s bratom Laneom brzo se uči poslu. Braća su nedavno počela voditi svoju vlastitu koncesiju te su promijenila pristup obiteljskom poslu. Tristan je sklon intelektualnim promišljanjima, pa ga više od drugih članova obitelji zanima povijest tirkiza i znanstvene činjenice o njegovu nastanku. Oženjen je s Annie, s kojom ima i malenog dječaka.
  • Lane Otteson – Tristanov stariji brat Lane strastveno pristupa obiteljskom poslu. Sve što zna o vađenju tirkiza naučio je od svojeg oca, strica i rođaka. Nakon što je dobio dozvolu za korištenje eksploziva, Lane, zajedno s Tristanom, glavninu vremena posvećuje rudarskim poslovima na svojemu polju. Lane je uvijek optimističan i pokušava zadržati dobro raspoloženje, čak i kad uđu u lošu seriju.
  • Emily Otteson – Kad se udala za Tonyja Ottesona, Emily Otteson spremno je prihvatila cijeli posao s tirkizom. I rudarski način života. Kao i njezin suprug, i ona na brojne načine pomaže obitelji, uključujući i prodajom tirkiza preko interneta, brigom o društvenim mrežama, a ponekad se čak i pridružuje Tonyju i Trentonu na terenu. Nakon što joj prvi suprug preminuo od tumora, Emily se brine i za sigurnost na radu.
  • JaKell Otteson – Trentonova supruga JaKell često surađuje s Emily te pomaže u internetskom reklamiranju obiteljske tvrtke i vođenju profila na društvenim mrežama. S iskustvom u modnoj industriji, JaKell se brine da obitelj Otteson bude obaviještena o najnovijim trendovima i stilovima u industriji nakita u kojoj se uvijek zbiva nešto novo.

Pratite novosti na https://www.facebook.com/ViasatExploreHR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)