Monika Leskovar

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa

Svojim nastupom koji započeo točno u 6:24 glazbenici su odali pijetet žrtvama potresa u Zagrebu i na Banovini. Iskazali su zahvalnost svim plemenitim ljudima koji su nesebično pomagali potrebitima. Poslali su poruku optimizma i nade u bolje sutra. Koncert se izravno prenosio u sklopu emisije Dobro jutro, Hrvatska na HTV1 te na HR3 i Radio Sljemenu.

Nada živi dok živi i glazba

Ovaj jedinstveni koncert otvorio je pijanist i skladatelj Matej Meštrović. Potom su nastupili gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić te jazz pjevačica Lela Kaplowitz uz klavirsku pratnju Joea Kaplowitza. Gitarist Ante Gelo je nakon solo nastupa zasvirao zajedno s udaraljkašem Bornom Šercarom i basistom Zvonimirom Šestakom. Sopranistica Valentina Fijačko Kobić pjevala je uz klavirsku pratnju Maria Čopora. Violončlistica Monika Leskovar svirala je uz pratnju Zagrebačkih solista koji su na samom kraju zaokružili ovaj vrhunski glazbeni doživljaj. Vedrom i optimističnom izvedbom završnog stavka Allegro con spirito 88. simfonije Josepha Haydna dodali su šlag na vrh ove prave muzičke poslastice.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek pridružila se glazbenicima nakon koncerta. A predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković najavila je sjajnu vijest – uskoro kreće cjelovito konstrukcijsko ojačanje povijesne zgrade u Gundulićevoj uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti i Ministarstva kulture i medija. Tako će ova predivna povijesna građevina ponovno zasjati starim sjajem. Baš onako kako i zaslužuje!

Foto: Zvonimir Ferina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)